Atalanti Mouzouri Info

ΣΑΒ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Oriental Medicine and Shiatsu Training Center

Σε αυτό το σεμινάριο Feldenkrais θα ασχοληθούμε με την κίνηση των ματιών. Θα ερευνήσουμε την κινητική τους ικανότητα. Θα συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που χρησιμοποιούμε κατά την χρήση τους και θα διαπραγματευτούμε την δυνατότητα αποφόρτισης των μυών των ματιών εν κινήσει.

Ελέγχοντας την κίνηση των ματιών παίρνουμε πληροφορίες για την κατάσταση του νευρικού συστήματος και βελτιώνοντας την χρήση τους επηρεάζουμε και αποφορτίζουμε τον εγκέφαλο. Το νευρομυϊκό σύστημα συχνά λόγω υπερφόρτισης, αντί να κινεί τον σκελετό τον ακινητοποιεί. Η υπερτονικότητα κάποιων μυών προκαλεί υποτονικότητα σε κάποιους άλλους και υπάρχει περίπτωση λόγω αυτής της κατάστασης να συμπιέζονται οι σπόνδυλοι στις αντίστοιχες περιοχές. Αυτό μπορεί να συμβεί αν κοιτάμε για πολλές ώρες π.χ την οθόνη του υπολογιστή ενώ η σπονδυλική στήλη είναι σε κακή θέση- οπότε το βλέμμα επηρεάζει την θέση της σπονδυλικής στήλης ή και το αντίστροφο.

Πιθανά συμπτώματα αυτής της κατάστασης είναι οι δημιουργία πονοκεφάλων, προβλήματα στην όραση, πόνοι στον αυχένα και γενικότερα πόνοι στην ευρύτερη περιοχή της σπονδυλικής στήλης. Θα διαπιστώσουμε πώς, μέσα από την καλή χρήση των ματιών και την κινητική σύνδεση με το υπόλοιπο σώμα, μπορούμε να βελτιώσουμε την οργάνωση όλου του σκελετού και του νευρικού συστήματος.

Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας:

  • Ένα στρώμα γυμναστικής.
  • Μία πετσέτα σώματος ή ένα παρεό για να ξαπλώσετε πάνω στο στρώμα
  • Άνετα ρούχα, ανάλογα με την εποχή. (Αν και η σχολή έχει καλό σύστημα θέρμανσης, φροντίστε να έχετε ρούχα μαζί σας για να είστε ζεστά).
  • Κάλτσες (για να κινηθείτε μέσα στην αίθουσα)
  • Ένα ζευγάρι παντόφλες για να κινηθείτε στους κοινόχρηστους χώρους της σχολής.
  • Αν φοράτε γυαλιά την θήκη των γυαλιών σας.
  • Αν φοράτε φακούς επαφής, την θήκη τους και υγρά για να τους αποθηκεύσετε, γιατί θα χρειαστεί να τους αφαιρέσετε στο σεμινάριο.

Κόστος σεμιναρίου 25 ευρώ

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 23 άτομα.

Κλείστε την θέση σας στο τηλέφωνο 6977 45 47 73

Το μάθημα θα γίνει από την Αταλάντη Μουζούρη, υπεύθυνη του τμήματος Feldenkrais & Feldenkrais based Pilates του Οm.

om_logo

Oriental Medicine and Shiatsu Training Center
Ερμού 86, 3ος όροφος, Αθήνα

Calendar