Atalanti Mouzouri Info

Τμήματα ατομικών προγραμμάτων

Ομαδικά τμήματα που ο καθένας/καθεμία ακολουθεί προσωπικό πρόγραμμα. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τμήμα είναι τα 6 άτομα. Στην αρχή είναι απαραίτητα δύο ιδιαίτερα μαθήματα όπου θα καταγραφεί το ιατρικό ιστορικό σας και θα χτιστεί το πρώτο ατομικό σας πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες του σώματός σας.

Το μάθημα έχει διάρκεια μία και μίση ώρα. Στην αρχή γίνονται ασκήσεις εξισορρόπησης του σώματος, συνειδητοποίησης, αποφόρτισης, αυτό-οργάνωσης, σύνδεσης των αρθρώσεων που προέρχονται από το Feldenkrais, την Ορθοσωμική, το Sotai, τεχνικές αυτομασάζ κ.α.

Συνεχίζουμε με ασκήσεις ενδυνάμωσης της τεχνικής Pilates. Χρησιμοποιούμε τα όργανα (props): therabund, magic circle, roller, balancing, βάρη χεριών και ποδιών και το Allegro Reformer που δουλεύει με αντιστάσεις ελατηρίων.

Ολοκληρώνουμε το πρόγραμμά με ασκήσεις χαλάρωσης και διατάσεις. Ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες που προκύπτουν, μερικές φορές δουλεύουμε ομαδικά ακολουθώντας έναν κοινό ρυθμό.

 • Ανάπτυξη της σωματικής συνείδησης
 • Επανατοποθέτηση του σώματος στη σωστή στάση
 • Οργάνωση του σώματος σε σχέση με την καθημερινή χρήση
 • Απελευθέρωση της αναπνοής
 • Αποφόρτιση των αρθρώσεων από την υπέρχρηση
 • Εξισορρόπηση αριστερής, δεξιάς πλευράς
 • Ενδυνάμωση

Πριν τη συμμετοχή σε κάποιο από τα τμήματα, απαιτούνται 2 ατομικά εισαγωγικά μαθήματα. Επικοινωνήστε για να τα προγραμματίσετε.

Ομαδικό Pilates (Feldenkrais based)

Θεματικό μάθημα με κοινή καθοδήγηση επιπέδου Elementary/intermediate + & Pilates mat with props. Επανεκπαιδεύουμε την κινητικότητα διευρύνοντας την ικανότητα χρησιμοποιώντας τις ιδέες του. Μ. Feldenkrais με σεβασμό στις αρχές τις μεθόδου Pilates.

Ορθοσωμική/ Περιτοναϊκό Stretching

Ομαδικό μάθημα επιμήκυνσης των μυών. Χρησιμοποιούμε  ιδέες και θέσεις από το Feldenkrais, την Ορθοσωμική, τη μέθοδο Franklin, την  Yoga, το Pilates, το Sotai κ.α. Στόχος η εσωτερική απλωσιά και ο καλά οργανωμένος σκελετός.

griffon

GRIFFON
Ριανκούρ & Αργολίδος, Πανόρμου.

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

 1. Σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να γυμναστεί μέσα από έναν συνειδητοποιημένο τρόπο προσέγγισης της άσκησης ανεξαρτήτου ηλικίας ή σωματικής ικανότητας.
 2. Γυναίκες εγκύους μετά τον τρίτο μήνα της κύησης  και μετά τον τοκετό.
 3. Αθλητές και χορευτές που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους ή να ενισχύσουν την προπόνησή τους.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

 1. Μία ολόσωμη πετσέτα ή ένα παρεό για να ξαπλώνετε πάνω στο πλαστικό στρώμα.
 2. Καθαρές κάλτσες με αντιολισθητική επιφάνεια  ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να έχετε γυμνά πέλματα.
 3. Καθαρά, φωτεινών χρωμάτων και στενά ρούχα, ώστε να φαίνονται οι άξονες των αρθρώσεών σας. Ρούχα αρκετά ζεστά για τον χειμώνα και δροσερά για το καλοκαίρι.
 4. Αν έχετε μακριά μαλλιά ένα λάστιχο ώστε να φαίνονται οι ώμοι και ο αυχένα σας.
 5. Αν φοράτε γυαλιά την θήκη των γυαλιών σας.
 6. Ένα ζευγάρι παντόφλες με αντιολισθητική επιφάνεια ώστε να μπορείτε να κυκλοφορείτε στους υπόλοιπους  κοινόχρηστους χώρους της σχολής με ασφάλεια αλλά και για λόγους υγιεινής.
Calendar